Har du brug for en udskiftning eller reparation af udstødning?

Udskiftning eller reparationer af udstødning skal ske, hvis du har en defekt udstødning, fordi den i værste tilfælde kan forårsage problemer andre steder i motoren. Udstødningen er en vigtig part på bilen, som har stor betydning for motorens ydelse og arbejdsproces. Udstødningen er ikke bare en lyddæmper på motoren, men derimod sørger den for, at den brandvarme luft ikke kommer i nærheden af brændstoffet, samt at de giftige gasser holdes væk fra kabinen. Med en basis service på bilen vil mekanikeren undersøge om der er brug for en udskiftning af udstødning. Mekanikeren vil ikke udskifte bilens udstødning uden din tilladelse med en basis service.

En ny udstødning komplet er også med til at holde motorens ydelse i top, og udstødningen er med til at reducere din brændstoføkonomi, samt reducere mængden af skadelige stoffer.

Hvornår bør en udskiftning af udstødning ske?

Vi har listet 5 ting op, som du bør være opmærksom på, da de indikerer, hvornår din udstødning har brug for et serviceeftersyn.

  • Motorstøj: En af de mere indlysende måder som indikerer, at der muligvis er noget i vejen med din udstødning, er når motoren larmer med en høj rumlende lyd. Sker det, at motorlyden ændrer sig drastisk, bør du hurtigst muligt undersøge hvad det er, fordi det kan være mere alvorligt end blot en fejlfunktion i udstødningen. Det kan ende med en udskiftning af udstødningen.
  • Vedholdende raslende larm: Er du ude og køre, og du hører denne her vedholdenende raslende larm fra udstødningen, er det en indikator på, at din katalysator svigter. Katalysatoren er den dyreste komponent i udstødningssystemet, og hvis den er defekt, skal den udskiftes med det samme, da en defekt katalysator er en belastning for miljøet, men det påvirker også motorens ydeevne og din benzinøkonomi.
  • Utæt udstødning eller hul i udstødning: Mærker du nogle vibrationer mere end normalt, når du accelerer, kan det være et tegn på en utæt udstødning. Hvis fejlen forekommer som et rigtig hul i udstødning, og ikke bare en revne, bør du også kunne høre en lav rumlen.
  • Rust: Nogle problemer forekommer visuelle, og som du kan se ved at kigge på udstødningen. Hvis der forekommer meget rust på udstødningen ydreside, kan det være alvorligt på niveau med andre dele af motoren, fordi det påvirker motorens ydeevne. Hvis der forekommer rust på din udstødning, vil vi anbefale dig at fjerne det, eller få en autoriseret mekaniker til det, hvis ikke du selv er i stand, eller har tid til det. Du bør ikke vente for længe, da for meget rust kan ende ud i en udskiftning af udstødningen.
  • Brændstoføkonomien: Oplever du, at du fylder benzin på bilen oftere end normalt, kan dette også være et tegn på en utæt udstødning. Det kan selvfølgelig også være, at du bare er begyndt at køre anderledes, men hvis ikke det er tilfældet, kan det skyldes en utæt udstødning eller utæthed et sted i udstødningssystemet. Hvis du har en utæt udstødning, betyder det, at motoren skal arbejde hårdere for at opnå samme ydelse, hvilket forklarer at din brændstoføkonomi vil have en stigning i regnskabet.

Du bør bestille en udskiftning af udstødning eller et serviceeftersyn, hvis du oplever en af de 5 ovenstående indikationer. Du kan Få 3 tilbud på reparation af udstødningen, eller du kan bestille et basis serviceeftersyn på bilen her; Få 3 Tilbud på Bilservice

Læs mere om hvilke service der er inkluderet i en basis service:

Basis Service
Service på bilens oliefilter og olieskift
Service på bilens lys
Stenslag og revner i forrude
Service på bilens sikkerhedseler
Service på bilens horn
Aircondition service
Dæktryk og dækmønster
Service på bilens bremser
Service på bilens styretøj og hjullejer