Udskiftning af bremseskiver og klodser

Ligesom bremseklodser levetid, afhænger dine bremseskivers holdbarhed, om hvad du primært bruger din bil til og din kørestil. Herunder har vi opsat 6 råd til hvordan, du kan forlænge dine bremseskiver og bremseklodser levetid:

    1. Sæt din bil i frigear: Dine hårde bremsninger sætter et stort pres på dine bremseklodser og bremseskiver. Er du en af de billister, som er glad for at bruge bremsen til hurtige og hårde opbremsninger i stedet for længere og langsommere opbremsninger, så er du også en af de billister som slider sine bremseklodser og bremseskiver hurtigere op. Prøv derfor at tilvænne dig selv, at sætte din bil i frigear når du skal lave en opbremsning, hold dig derfor orienteret på vejens forløb og begynd din opbremsning i god tid. Det vil hjælpe på dine bremseskiver og bremseklodser levetid.
    2. Hold øje med vejen forløb: Du har med stor sikkerhed allerede hørt denne prædiken fra din kørelærer eller din køresagkyndige, men her får du den igen. Rigtig mange billister er ikke opmærksomme på vejens forløb, og det resulterer ofte i hårde bremsninger ved lyskryds vejkryds, rundkørsler osv. Og det slider rigtig meget på dine bremseklodser og bremseskiver, du bør derfor holde øje med vejens forløb, så du kan nå at bremse i god tid med en blød opbremsning, eller sætte din bil i frigear, så din bil langsomt sænker farten hen i mod fx vejkrydset.

  1. Brug ikke din bil som et opbevaringsrum: Rigtig mange af os bruger vores bil som et ekstra opbevaringsrum, hvor vi har utallige ting liggende i bilen. Desto tungere din bil er, desto mere belastning får den, og det slider mere på dine bremseklodser og bremseskiver. Kører du ofte med unødig væg i din bil, kan det påvirke din bremseklodser og bremseskivers levetid. Derudover vil en fyldt bil også resultere i en forøgelse på brændstoføkonomien, du bør derfor rydde op og tømme din bil.
  2. Kør ikke som alle andre: Din kørsel bør ikke afhænge af de forankørendes kørsel, dog skal du selvfølgelig følge trafikken. Hvis vi antager at du kører i kø, bør du ikke speede op for at lave en hård opbremsning igen 2sek efter, som rigtig mange har tildens til at gøre. Du bør derfor hele til holde dig orienteret på vejens forløb og de andre trafikanter, for netop at spare på de hårde bremsninger. Det vil hjælpe på dine bremseskiver og bremseklodser levetid.
  3. Dine faste ture er de værste syndere: Hvis du tænker over det, giver dette råd rigtig god mening. Hvis du er en af dem, som tager bilen på arbejde hver dag, så kører du sikkert på rutinen hver morgen, og slår derfor hjernen fra, og du er som ofte måske lidt forsinket. En travl bilist er dine bremseklodser og bremseskivers værste mareridt, fordi hurtige accelerationer og hårde bremsninger reducerer dine bremseklodser og bremseskiver levetid markant. Hvis du er bevidst om dette, kan de daglige ture gøre en kæmpe forskel på dine bremseklodser og bremseskivers levetid.
  4. Få dine bremseklodser og bremseskiver serviceret regelmæssigt: Som det sidste gode råd, vil vi anbefale en service på bil regelmæssigt, det kan lyde dyrt, men det er knap så dyrt, som det kan blive, hvis du ikke vedligeholder dine bremseklodser og bremseskiver. Vi kan derfor tilbyde dig 3 uforpligtende tilbud hos autoriserede mekanikere nær dig, ved at klikke her.

Disse råd er ikke dyre, men de kræver at du som billist, skal tilvænne dig selv en ny kørestil og gøre op med dine rutinekørsler. På den måde vil du samtidig reducere chancen for udskiftning af bremseskiver og klodser og større reparationsarbejde på bilens bremser, og du slipper for hyppige service på bil.

Hvornår skal bremseskiver skiftes?

Du bør få tjekket dine bremseskiver med det samme, hvis dine bremser piver, eller en skurren der ikke forsvinder efter en kort tids kørsel. Hvis blot dine bremser laver en lav skurren, og den forsvinder efter en kort tids kørsel, så er et formentlig, fordi din bil har stået stille i fugtigt vejr, dette er helt normalt. Bremser skal som hovedregel udskiftes parvis pr. aksel.

Hvornår skal bremseklodser skiftes?

Ligesom bremseskiver, bør du tjekke dine bremseklodser, hvis dine bremser laver en høj skurren, eller en skurren der ikke forsvinder efter kort tids kørsel.

Udskiftning af bremseklodser pris

Udskiftning af bremseklodser pris afhænger meget af det givne værksted, samt varierer servicen fra værksted til værksted. Men med 3 uforpligtende tilbud fra autoriseret værksteder, kan du frit vælge det værksted, som passer dig bedst i pris, service og beliggenhed.

Med 3 uforpligtende tilbud får du den fulde kontrol, og du kan dermed sammenligne de tre værksteder op mod hinanden. Udskiftning af bremseklodser pris og service kan derfor varierer rigtig meget, fordi de værkstederne bliver nødt til at konkurrere på disse to parametre.

Bemærk: At du i en basis service får et overfladisk gennemtjek af dine bremseskiver og bremseklodser, og med et stort serviceeftersyn skiller mekanikeren dine bremserskiver og bremseklodser, så han kan give dem en fysisk rens og herefter smøre dem.

Mener mekanikeren at dine bremseskiver og bremseklodser skal udskiftes, koster dette ekstra, uanset om du har valgt den store service på bil eller basis service på bil.

Bremseskiver pris: Nye bremseskiver pris

Prisen på udskiftning af bremseskiver kan variere ligeså vel, som udskiftning af bremseklodser, fordi værkstederne igen konkurrerer på bremseskiver pris og selve service på bil, og servicen mens du får din bil repareret. Nogle værksteder tilbyder en lånebil, mens din bil er til service på bil.

Med 3 uforpligtende tilbud kan du sammenligne parametrene pris, service og beliggenhed på de tre værksteder, som du får tilbud fra.

Du kan læse mere om udluftning af bremser og serviceeftersyn her.