Der kan være flere gode grunde til, at du ikke bør ignorere det, hvis din bil viser symptomer på, at støddæmperne er ved at blive defekte. Støddæmperne på din bil har nemlig nogle helt afgørende sikkerhedsmæssige egenskaber, og hvis du ikke tager det alvorligt, kan det komme til at have konsekvenser for dig i fremtiden. Især hvis du kører rundt med en tung last i din bil, så kan sikkerheden være sænket markant, hvis ikke støddæmperne på bilen fungerer korrekt. Du vil nemlig kunne komme til at opleve, at bilen mister sit vejgreb, når støddæmperne ikke er i stand til at tilpasse sig ordentligt.

Fixminbil anbefaler

Det anbefales på det kraftigste at få flere tilbud før du bestiller en reparation af affjedring og støddæmpere, da det kan sikre dig en fordelagtigt pris samt gode besparelser.

Her kan du få 3 gode tilbud, som sørger for, at du får 3 fordelagtige priser.

*Alle tilbud med vores partner er enkle, og kan nemt frasiges.

Derfor handler det altså om at tage det seriøst, hvis du har defekte støddæmpere på din bil. Problemet skal nemlig rettes op med det samme for din egen og andres sikkerheds skyld. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dine støddæmpere er velfungerende, så er der visse ting, som du kan sørge for at holde øje med.

6 symptomer på at støddæmperne er defekte

Der er som sagt nogle ting, som du kan holde øje med, hvis du vil holde øje med, om dine støddæmpere er defekte, inden det er for sent. For at hjælpe dig lidt på vej, så vil vi her fortælle om 6 symptomer, som peger i retning af, at støddæmperne er defekte:

  • Bremselængden er blevet væsentligt længere end normalt.
  • Dækkene slides mere ude i siderne på mønstret.
  • Rattet kan virke som om, at der er ratslør.
  • Bilen siger en ualmindelig lyd, når du tager et sving.
  • Derudover har du ikke lige så meget kontrol over bilen, når du bremser og drejer.
  • Når du kører over et hul i vejen, føles et hårdt stød, og der lyder et højt dunk.

Det er altså nogle af disse symptomer, som du skal være særligt opmærksom på, hvis du påtænker, at dine støddæmpere kan være defekte. Derudover er der selvfølgelig også nogle metoder, som du kan bruge til at tjekke støddæmpernes virkning.

En af de mest brugte og nemmeste metoder er, at du lægger pres på alle fire hjørner af bilen, hvor hjulene er placeret. Støddæmperne sidder placeret herunder, og derfor vil du kunne mærke støddæmpernes funktionalitet, hvis du trykker på disse hjørner. Når støddæmperne er velfungerende, så vil du opleve, at bilen sænkes i et jævnt og langsomt tempo. Hvis der derimod er noget i vejen med støddæmperne, så vil bevægelsen virke meget hurtig og måske også ujævn.

Få bilen igennem det næste syn

En af de ting som bliver holdt ekstra meget øje med, når din bil skal sendes til syn, det er også støddæmperne. Derfor er der endnu en god grund til at holde godt øje med dine støddæmpere. Det er nemlig rigtig træls at opleve, at din bil ikke kan klare sig igennem det næste syn, og det behøver ikke at være svært at undgå. Så hvis du blot selv løbende holder øje med støddæmperne på din bil, så kan du undgå en ubehagelig overraskelse ved det næste syn.

Støddæmperne er din og andres sikkerhed

Som det også i høj grad fremgår af de symptomer, som fremkommer i forbindelse med at dine støddæmpere er defekte, så er støddæmperne til for din sikkerhed. Hvis dine støddæmpere ikke fungerer ordentligt, kan det altså gå ud over din sikkerhed på vejene, og derfor er det altså meget vigtigt at have godt styr på. Det er nemlig heller ikke blot dig selv, som er i større fare, hvis dine støddæmpere ikke virker. Det kan også gå ud over din familie, som kører med i bilen, eller de andre bilister, som er på vejen.

Mange kører rundt uden optimal affjedring

Der er rigtigt mange, som til dagligt kører rundt på de danske landeveje, uden at deres støddæmpere fungerer optimalt. Derfor er det også noget af det, som er vigtigt at få ordentligt fokus på. Det er altså ikke kun, fordi producenterne gerne vil sælge mange produkter, at de siger, der er for mange, som kører med defekte støddæmpere. Det er nemlig ganske rigtigt, og det bidrager altså til, at trafiksikkerheden ikke er lige så god, som det burde være i dag.

Få ordnet bilens støddæmpere i dag

Støddæmperne i din bil er altså ikke kun til for komfortens skyld, og det er noget, som du bør skænke en ekstra tanke sommetider. Hvis du finder ud af, at støddæmperne på din bil trænger til at blive fikset, så skal du skynde dig at få det ordnet hos en automekaniker. Hvis du har svært ved at finde ud af, hvorhenne du skal gå til mekanikeren, samt hvad det koster at få ordnet støddæmperne på din bil, så kan vi hjælpe. Her hos os kan du nemlig søge blandt automekanikere i nærheden af dig og sammenligne deres priser, så du ikke kommer til at betale for meget.