Basis serviceeftersyn

En lille service på bil er for dig, som har en ældre bil, hvor bilen ikke længere er dækket af fabriksgarantien. En lille service er mindre end et stort serviceeftersyn – som også kaldes for en basis service på bil, men den er også væsentlig billigere. En lille service på bil er skræddersyet til dig, som søger en billigere serviceeftersyn, som et alternativ med mange fordele.

Hvorfor har jeg brug for en service på bil?

En basis service på bil er en investering for din bils driftssikkerhed og øger din tryghed både for dig og dine medpassagerer. Når du jævnligt får bilen serviceret med en basis service, er du samtidig med til at forlænge bilens levetid, samt øger du også gensalgsværdien på din bil.

Hos fixminbil.dk får du alt viden om Service på bil

Hvad koster service på bil?

En basis service på bil har en fast lav pris, men det hænder at mekanikeren opdager slid eller defekter i forbindelse med et servicetjek, som kan kræve reparation eller udskiftning af dele, som ikke indgår i basis pakken. Hvis det er tilfældet, vil værkstedet kontakte dig med et skriftligt tilbud på reparationen eller udskiftningen. Værkstedet giver dig muligheden for at få fikset fejlen, men du kan også vælge blot at hente din bil, og kun betale for servicen. Der vil aldrig blive lavet yderligere reparationer eller udskiftninger på din bil uden din accept.

De bedste service på bil

Her er du garanteret det bedste serviceeftersyn på markedet, og du får kontakt til værksteder i hele landet, så du behøver ikke at køre langt for dette tilbud. Alle samarbejdende værksteder tilbyder en fast billig service på bil, som er skræddersyet til ældre biler, som ikke længere er dækket af fabriksgarantien. Få tilbuddet på en basis service her og nu, og bliv godt kørende igen på de danske veje.

Hvor ofte skal en bil til service?

Din bil har rigtig godt af at blive serviceret løbende. Regelmæssige service på bil kan forebygge mod større skader og reparationer, samt vil løbende serviceringer sikre at du ikke oplever pludselig havarier eller andre problemer på vejen.

Men hvor ofte skal en bil til service?

Du står sikkert og tænker: serviceeftersyn hvor ofte hvor ofte? Det er meget individuelt fra bil til bil, og det er svært at komme med et præcist interval. Faktorer som dit køremønster, motortype, bilens alder og bilproducentens anbefalinger har stor betydning for hvor ofte din bil skal have en service. Dog forekommer det mest almindeligt, at der skal foretages en service på bil efter ca. 10.000 til 30.000 km. Kører du væsentligt mindre om året, så anbefaler vi, at du får tjekket din bil med 1-2 års mellemrum.

3 forskellige typer service på bil

Der findes som udgangspunkt tre forskellige typer af serviceeftersyn du kan vælge mellem.

Oliefilter- og olieskift
Hvis du vælger en olieservice, får du skiftet olien og oliefilteret på din bil. Det hænder at et visuelt tjek af dæktryk, bilens lys, bremser og kølervæske også er inkluderet.

Basis service
Når vi snakker om basis service, så snakker vi egentlig om den lille service på bil. Med et basis serviceeftersyn får du ligesom ovenstående skiftet olien og oliefilteret, samt får du udført en lang række andre servicer, som du kan se længere nede på siden.

Stort serviceftersyn
Med et stort service på bil får du samme indhold, som ved et lille service. Derudover får du tjekket bremserne mere grundigt, fordi mekanikeren laver et fysisk serviceeftersyn, hvor bremserne skilles ad, renses og smøres. Dernæst udskifter mekanikeren pollenfilteret og brændstoffilteret, samt udskifter mekanikeren gearolie og bagtøjsolie. Hvis nødvendigt kan det ske, at mekanikeren justere dine ventiler.

Hvilken service på bil bør jeg vælge?

På nye biler angiver bilproducenten ofte, hvilke typer service din bil har brug for i bestemte intervaller. Vi anbefaler at du følger deres vejledende mønster. Et eksempel på dette kan være, at bilproducenten har angivet, at din bil blot har brug for en lille service på bil den første gang, men derefter ved fx 40.000 eller 60.000 km, bør du få foretaget det store serviceeftersyn.

Hvis du har en 2-3 år gammel bil, så har du formentlig stadig en fabriksgaranti, og du bør derfor ikke få foretaget et basis serviceeftersyn, du bør i stedet bestille et ordinært serviceeftersyn i henhold til producentens krav.

En basis service erstatter ikke intervallerne i henhold til producentens foreskrifter

BEMÆRK:

  • En basis service erstatter ikke egentlige serviceintervaller, som et ordinært serviceeftersyn gør.
  • En basis service giver ikke et stempel i servicebogen. Ønsker du dette, kan du booke et fuldt service efter forskrifterne her.

En basis service på bil er skræddersyet til dig, som har en ældre bil uden fabriksgaranti. Denne Basis service er mindre end et almindeligt serviceeftersyn og væsentlig billigere. Herudover får du tilbudt 2 års garanti på alt mekanisk arbejde, samt minimum 2 års garanti på alle reservedele.

Læs mere om hvad er basis service inkludere:

Service på bilens oliefilter og olieskift
Service på bilens lys
Stenslag og revner i forrude
Service på bilens sikkerhedseler
Service på bilens horn
Aircondition service
Dæktryk og dækmønster
Service på bilens bremser
Service på bilens styretøj og hjullejer
Service på bilens udstødning