Spar op til 40% på din reparation af affjedring og støddæmpere

Modtag 3 fordelagtige tilbud på en reparation af affjedring og støddæmpere ved at udbyde din opgave i en udbudsrunde her

Bilens affjedring består af fjedre og støddæmpere som er placeret ved hvert hjul både foran og bagpå bilen. Affjedringen har til formål at gøre køreturen så komfortabel og behagelig som mulig og mindske mulige rystelser. Hvis bilens støddæmpere mangler, vil en almindelig køretur hurtigt kunne føles som en tur i en rutsjebane. Hver en sten og hvert bump på din vej vil kunne mærkes, da der netop ikke ville være nogen form for affjedring til at sikre, at bilens dæk bliver på asfalten under kørslen, uanset hvilke forhold der er tilstede. Det er således affjedringen som sørger for, at bilen ikke kommer ud af kontrol eller ikke laver et rul ud i rabatten når du runder et skarpt sving. Affjedringen fungerer netop ved, at fjedrene absorberer de bump og rystelser, som kan opstå på grund af huller, sten og ujævnheder i vejen, ligesom hvis du bremser hårdt eller drejer skarpt.

 

Fixminbil anbefaler

Det anbefales på det kraftigste at få flere tilbud før du bestiller en reparation af affjedring og støddæmpere, da det kan sikre dig en fordelagtigt pris samt gode besparelser.

Her kan du få 3 gode tilbud, som sørger for, at du får 3 fordelagtige priser.

*Alle tilbud med vores partner er enkle, og kan nemt frasiges.

Bilens affjedring er derfor en essentiel og nødvendig del af bilens funktion, og det er nødvendigt at vedligeholde og reparere på affjedring og støddæmperne hvis de viser tegn på uregelmæssigheder. Både i forhold til komfort og køreglæde, men også i høj grad på grund af sikkerhedsforanstaltninger. Vær derfor altid opmærksom på bilens reaktioner og udsving, og vær eventuelt ekstra opmærksom på huller i vejen og hvordan du kører og bremser.

Sammenlign priser på værksteder og få fordelagtig pris på en reparation af affjedring og støddæmpere

På det danske marked er der stor konkurrence blandt de mange værksteder rundt om i landet, og derfor kan priserne også svinge fra den ene yderlighed til den anden. Det kan derfor godt betale sig for dig som forbruger at undersøge hvilke værksteder der tilbyder den bedste service og billigste pris, og altså ikke blot vælge det første værksted der byder sig. Det koster dig ikke noget at indhente tilbud fra de forskellige mekanikere, og ofte er der mange penge at spare. Tilbuddene er desuden ganske uforpligtende, så du binder dig ikke ved at indhente dem. En rundspørge viser desuden, at der er op til 40 % i forskel på de priser, som værkstederne tilbyder på reparation af affjedring og støddæmpere, også selvom ydelsen og servicen vurderes til at være den samme. 

Der er flere fordele ved at sidde hjemme og indhente tilbud fra de forskellige værksteder. Det er hurtigt og effektivt, og du kan nemt danne dig et overblik over hvad de forskellige værksteder tilbyder. 

Tegn på at affjedringen er slidt og støddæmperne skal skiftes

Bilens støddæmpere består kort fortalt af hydrauliske pumper, der mindsker risikoen for suspension og derved kan mindske at bilen kommer ud af balance. Det er olien i pumpen, som sørger for at bilen, når støddæmperne fungerer optimalt, ikke hopper og danser på vejen, når den møder bump og ujævnheder. Det gælder derfor om at handle hurtigt, når fejlen viser sig – og der er en række tegn som du selv kan holde øje med, som indikerer hvornår det er på tide at sende bilen på værksted.

  • 20.000 km pejlemærke: Det er en god idé, uanset slid eller ej, at få tjekket bilens affjedring og støddæmpere hver gang bilen runder 20.000 km.
  • Bilen læner sig: Hvis du oplever at bilen ’læner’ sig ud af kurs eller hvis du føler at bilen ’sejler’ når du kører, kan det være et tegn på at affjedringen ikke er i orden. Ligeledes hvis dækkene på bilen slides ujævnt.
  • Bankelyde. Hvis du hører unormale bankende lyde eller en mærkelig raslen fra understellet, når bilen kører på ujævnt terræn, bør du holde ind forbi en mekaniker og få tjekket op på hvor lydene stammer fra.
  • Bilen hopper. Hvis affjedringen fungerer, bør bilen ikke hoppe og danse, når du kører på ujævnt terræn – gør den det, er det en indikation på, at støddæmperne ikke fungerer optimalt.
  • Olielæk. En alvorlig indikator på, at støddæmperne synger på sidste vers, er hvis de lækker olier. Hvis du oplever dette, gælder det om hurtigst muligt at komme forbi værkstedet.

Forebyg slid på støddæmperne

En simpel måde hvorpå du selv kan teste effekten af din bils støddæmpere, er ved at lave et hårdt tryk på hjørnet af bilen kølerhjelm. Her lægges vægten direkte på bilens støddæmpere, som der som nævnt har til formål at sikre at bilen ikke danser på vejen. Hopper bilen mere end en enkelt gang inden den bliver stabil, er det på tide at få tjekket affjedringen og støddæmperne, da det kan betyde at støddæmperne er slidte. Metoden er dog ikke præcis, og bør ikke være baggrund for at diagnosticere din bils problematikker.

Det er ikke muligt at undgå at støddæmperne med tiden bliver slidte – men der er ting du kan gøre, for at mindske belastningen på dem. Du kan blandt andet undgå ujævnt terræn med store sten, grus og huller i vejen. Du kan undgå hårde opbremsninger og lave blidere sving.