Hvorfor du bør udbyde din anhængertræk montering

Hvorfor kalder nogle folk et anhængertræk for en jydekrog? Læs hvorfor her.

På baggrund af tidligere erfaringer fra bilejere bør du overveje at udbyde din montering af anhængertræk. Hvis du udbyder din montering af anhængertræk i en udbudsrunde, får du ikke alene muligheden for at vælge den billigste pris, men du får også tidligere kunders anmeldelser, og du bliver garanteret et kvalitetsværksted, som har tingene og servicen i orden. Fordelene er mange, og hvis du ikke har noget i mod at besøge din nabo kommune, så bliver chancerne for en god monteringspris markant større.

I afsnittet ”Spar op til 40%: Anhængertræk montering pris” kan du finde en tabel, som viser præcist hvor meget tidligere bilejere har kunnet spare på at udbyde deres montering af anhængertræk i en udbudsrunde. Ud over at finde den rigtige pris, så skal du også være opmærksom om din bil skal omregistreres efter en montering af anhængertræk. Det kan du læse mere om i afsnittet  ”Bemærk! Syn eller ikke syn efter montering af anhængertræk”.

Der findes to slags mennesker i verden;  Dem der synes godt om et anhængertræk, og så er der dem som afskyr et anhængertræk. Selvom et anhængertræk ikke er det kønneste ved en bil, så er den super praktisk. Og der findes heldigvis en aftagelig løsning, for dem som ikke vil køre med den til hverdag. Det kan du læse mere om her. Få 3 tilbud på en montering af anhængertræk ved at følge dette link; Få 3 tilbud på montering af anhængertræk

Hvordan foregår udbudsrunden af montering af anhængertræk?

Hvis du udbyder din Anhængertræk montering i udbudsrunden, så fungerer det således, at en række autoværksteder vil blive taget i betragtning, men kun de 3 bedste ud fra kriterier som pris, ledige tider og kundeanmeldelser, vil få lov at kontakte dig skriftligt med et tilbud. Denne metode gør at du som kunde får alle muligheder for, at vælge det autoværksted som du synes er det bedste. Ud over prisen så vil kundeanmeldelserne på de pågældende autoværksteder være let tilgængelige, for netop at give dig muligheden for at vælge den bedste service.

*Nogle autoværksteder tilbyder sågar lånebiler, hvis du står i en situation, hvor du ikke kan undvære en bil. På skrift vil du modtage alle fordele fra de pågældende autoværksteder.

 

Spar op til 40%: Anhængertræk montering pris

Ved at udbyde din opgave i en udbudsrunde, kan du spare en masse penge. Prisen på et anhængertræk montering varierer rigtig meget fra autoværksted til autoværksted. Nedenstående tabel viser, hvor meget tidligere bilejere har sparet ved at udbyde deres anhængertræk montering i en udbudsrunde. Og hvis du er villig til at køre til andre nærliggende kommuner for en montering af anhængertræk, så vil dine chancer for at indhente en god pris blive markant større.

Bilmodel Højeste Bud i kr. Laveste bud i kr.
Suzuki Swift 8.685 5.303
Citroën 7.050 5.726

Anhængertræk montering pris kommer an på bilmærke

Som det kan ses i tabellen i ovenstående afsnit, så kommer en anhængertræk pris meget an på det gældende bilmærke eller bilmodel. Ønsker du en mere specifik pris på netop din bilmodel, så anbefaler vi her hos Fixminbil.dk, at du bør oprette en opgave her. Ved at oprette en opgave står du som kunde med forhandlingsstyrken, fordi du får tilbud fra adskillige autoværksteder, som du kvit og frit kan vælge mellem. Derudover kan du som i ovenstående model spare en masse penge, ved at udbyde din montering af anhængertræk i en udbudsrunde. HUSK: At oprette en opgave er gratis og uforpligtende! Hvis ikke du synes om de tilbud du får, kan du enten prøve igen eller fortsætte hos din nuværende automekaniker. Det er jo sundt at være nysgerrig.

Garanteret kvalitetsværksteder: Regelmæssige stikprøvekontroller

Hvis du opretter en opgave hos Autobutler.dk, så er du udelukkende sikret kvalitets autoværksteder, fordi FDM på vegne af Autobutler.dk tager uvildige stikprøvekontroller af autoværkstederne. FDM kontrollere autoværkstedernes arbejde og bedømmer dem efter Autobutler.dk’s krav, hvis ikke autoværkstederne opfylder kravet, så brydes samarbejdet. FDM er derfor din garanti på, at den pågældende reparation som lige netop din bil har brug for, er kvalitetssikret og i top. Derfor udbyder Autobutler.dk også en 2 årig garanti på alle reparationer, som foregår igennem dem.

Ved at oprette en opgave hos Autobutler.dk får du ikke kun en god pris, men du får også et sikkerhedsnet igennem Autobutler.dk, som agerer mellemmand mellem autoværkstedet og dig som kunde. Du skal derfor ikke længere bekymre dig om kvaliteten på reparationer eller service, men blot tænke på hvilket autoværksted som passer dig bedst.

Bemærk!: Syn eller ikke syn efter montering af anhængertræk

I forbindelse med en montering af anhængertræk, skal du være meget opmærksom på, om din bil skal omregistreres efterfølgende. Hvis din bil er:

  1. Ældre end 8 år gammel, skal du under alle omstændigheder køre bilen forbi syn til et registreringssyn, efter en montering af anhængertræk.
  2. Under 8 år gammel, er der omstændigheder der gør, at det ikke altid er nødvendigt med registreringssyn.

Hvis monteringen af anhængertræk bliver udført af et godkendt autoværksted eller af en autoriseret forhandler, er det muligt, at få det de kalder  ”Erklæring om synsfri sammenkobling”, som det pågældende autoværksted eller forhandler skal underskrive og stemple. Du skal dernæst medbringe erklæringen til en synshal, som herefter vil bekræfte, at det pågældende anhængertræk er synsfrit og godkendt.

Følgende 3 krav skal dog være opfyldt, før du kan slippe for et registreringssyn:

  • Registreringsattesten til et såvel trækkende køretøj som til påhængskøretøjet skal have anført ”Synsfri sammenkobling”
  • Anhængertrækket skal være fastmonteret
  • Anhængertrækket skal være forsynet med et øje

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre efter en montering af anhængertræk, så rådfør dig hos det pågældende autoværksted, når du opretter din opgave.

Køb af anhængertræk og montering af anhængertræk

Ligesom priser på montering af anhængertræk varierer, så varierer prisen på et anhængertræk ligeledes. Du kan finde de bedste priser på et anhængertræk online. I Danmark er det ikke populært at handle på Amazon.com og Ebay.com, men hvis du vil finde de billigste anhængertræk, så er det der. Hvis du vælger at købe et anhængertræk i Udlandet, så skal du være opmærksom på, om det pågældende anhængertræk er mærket korrekt. Hvis ikke anhængertrækket er mærket korrekt, så må det ikke bruges i Danmark, og netop derfor vælger de fleste danskere at købe i danske online butikker.

Vælg det rigtige anhængertræk eller trækkrog til din bilmodel

Har din bil ikke et anhængertræk, og står du og har brug for at kunne trække noget efter din bil? I den situation vil en montering af anhængertræk være en fornuftig og god fremtidig løsning. Det kan være svært at vælge netop den trækkrog du har behov for, fordi der findes utallige af forskellige muligheder, og den bedste løsning afhænger af hvad du har til formål at trække og dine øvrige behov.

Find det rigtige anhængertræk til din bilmodel

Inden du vælger et træk, bør du først og fremmest undersøge hvor meget vægt din pågældende bil, må køre med. Hvis du for eksempel vil køre med tunge læs som store trailere og store campingvogne, bør du sørge for at købe en trækkrog som kan klare opgaven.

Skal du blot bruge en trækkrog til hverdagsting, som at køre med en lille trailer til genbrugspladsen og transportere børnenes cykler, når de ikke gider cykle hjem fra skole  i regnvejr. Så kan du vælge et billigere anhængertræk, som vil spare dig en del penge. Pris og kvalitet går i hånd og hånd, når det kommer til en trækkroge. Dog bør du være opmærksom på, at hvis dit behov ændrer sig, og du har brug for at trække tungere ting, så kan det være at den billige trækkrog, ikke kan klare belastningen i længden, hvilket kan blive meget farligt, hvis den vælger at give op i trafikken.

Fastmonteret anhængertræk

Vælger du et fastmonteret anhængertræk, vil du altid have mulighed for at køre med campingvogne og trailere på trækkrogen. Du vil ikke komme ud i en situation, hvor du har glemt anhængertrækket, så du for eksempel ikke kan transportere knægtens cykel med hjem. Med et fastmonteret anhængertræk, kan du altid påmontere en cykelholder, bagageboks eller en barnevognskasse, hvis det bliver nødvendigt.

Når det kommer til anhængertræk på biler, så er der mange danskere, som synes at trækkrogen ser herrens ud. Det fastmonteret anhængertræk har ikke vundet sin popularitet på sit udseende, men derimod sin praktiske funktion i hverdagen.

Aftageligt anhængertræk

Er du en af dem som synes et anhængertræk er grimt til bilen, så findes der heldigvis et alternativ til det fastmonteret anhængertræk. Hvis du synes et fastmonteret anhængertræk er grimt, så bør du vælge et aftageligt anhængertræk, som du altid kan have liggende i bagagerummet, så det er klar til at blive brugt i nødvendige situationer.

Det aftagelige anhængertræk tager ingen tid at sætte på eller fjerne, samt fylder det ingenting i bagagerummet. Med sådan en aftagelig trækkrog findes der ingen fremtidige undskyldninger  for at køre en tur på genbrugspladsen, eller hente børnene og deres cykler i øsende regnvejr.

13 polet stik eller 7 polet stik - hvad er forskellen?

Er du ejer af en campingvogn eller en trailer, eller ønsker du blot en af delene, og du derved ved ikke om du har behov for et 13 polet stik eller et 7 polet stik til dit anhængertræk. Begge poler har samme formål og funktion, som er at føre strøm fra bil til campingvogn eller trailer. Campingvogne og trailere har brug for strøm under kørslen, fordi det er et lovkrav, at både nærlys, bremselys og blinklyset skal virke under kørslen. Som nævnt, så findes der to forskellige typer stik; et 7 polet og et 13 polet stik, som hhv. har 7 eller 13 ben i stikket, som giver meget god mening i forhold til navnene. I følgende afsnit bliver 13 og 7 polet anhængertræk gennemgået, samt en tilhørende adapter til anhængertræk.

7 polet stik - Bliver også kaldt et 7 polet trailer stik

Det 7 polet stik, som også bliver kaldt det 7 polet trailer stik, bruges til at forbinde din anhænger med bilens elektriske system. Det 7 polet stik er derfor ikke en nødvendighed i den forstand, at transportere anhængeren, ligesom et anhængertræk er. Derudover er det 7 polet stik en nødvendighed i den forstand at føre strøm fra bil til anhænger, så anhængerens blinklys, bremselys og nærlys virker.

Det 7 polet stik er det gamle stik, men det er ikke forældet. Alt afhængig af hvad dit behov er, så er det 7 polet stik udmærket, hvis du kun skal bruge det til en trailer, cykelholder eller en bagageboks.

13 polet stik - Bliver også kaldt et 13 polet trailer stik

I forlængelse med den nuværende elektroniske udvikling af bilsystemer blev det nødvendigt at udvikle en ny pol, nemlig det 13 polet stik. Der blev efterhånden i takt med udviklingen brug for flere forbindelser til anhængeren, fordi udviklingen medførte avancerede campingvogne. Som både før og nu har brug for at der skal være strøm til de generelle ting som blinklys, bremselys og nærlys, men derudover også strøm til køleskabe gulvvarme, indikatorer for bremsernes tilstand og om pærerne er defekte, samt meget mere.

Bør jeg vælge et 13 polet stik eller et 7 polet stik?

Vores erfaring er at du skal vælge ud fra dit behov, selvfølgelig. Men når det er sagt, så får du med et 13 polet stik alt i en, men har du kun en trailer, og du ikke har i sinde at købe en af de avancerede og moderne campingvogne, så er et 7 polet stik mere end rigeligt for netop dit behov. Det 7 polet stik kan også bruges til cykelholder til anhængertræk og bagageboks til anhængertræk.

Frygt ej: Adapter til konvertering fra 13 polet til 7 polet anhængertræk

Ender det ed at du har købt et 7 polet stik, og du en dag står og har brug for et 13 polet stik, så findes der adaptere, som kan konvertere fra den ene ende til den anden - begge veje. Du bør dog være opmærksom på, at hvis du sætter et 7 polet stik på bilen, og konvertere adapteren således, at dit 13 polet stik går i campingvognen, vil der være nogle ting som ikke virker, fordi det 7 polet stik ikke kan levere nok forbindelser fra bilen - men det virker problemfrit den anden vej!