Bilkameraet, dash cam eller dashboard camera  – kært barn har mange navne, popularitet har været stærkt voksende de seneste par år.

Populariteten skyldes hovedsageligt de mange fordele som bilkameraet har. To af dem er at kameraet er skabt til at blive monteret på instrumentbrættet, og det er designet til at optage lyd og film mens du kører.

På nuværende tidspunkt bliver kameraerne brugt af billister, kørelærere, bus- & taxachauffører, politibetjente osv verden over.

Bilkameraerne kan sammensættes med andre gadgets som GPS og optagere.

Derudover har vi listet 3 gode grunde til hvorfor du bør anskaffe et bilkamera til bilen!

1.    Førstehånds bevismateriale i en færdselsulykke

Manglen på bevismateriale i forbindelse med et færdselsulykke er den største grund til, at folk anskaffer sig et bilkamera til instrumentbrættet.

Et bilkamera kan forhindre dig i at komme i dumme situationer, hvor de involverede mener den modsatte part bærer skylden for ulykken.

Rusland er i dag det land hvor der er registreret flest brugere af bilkameraer, og det er derfor ikke overraskende at de fleste ’road rage’ klip på Youtube, kommer netop derfra.

Kameraet kobles til bilen og starter så snart bilens startes og slukkes ligeledes. Det betyder at du ikke selv skal gøre noget aktivt for at tænde og slukke.

2.    Du kan effektivt forhindre parkeringsulykker

Bor du i en af de større byer med bil ligesom mig, så kender du sikkert denne frygt; At træde ud af døren og ned på gaden for at opdage at din bil har fået en bule eller en ridse i løbet af natten på grund af dårlige parkeringsfærdigheder.

Personen som har forsaget ulykken har selvfølgelig ikke efterladt en gul seddel, men har af frygt eller skam forladt stedet.  

Du står derfor tilbage og skal slås med forsikringsselskabet om erstatning.

Med et bilkamera kan sådanne tilfælde undgås. Især for folk som boer i de større byer, fordi parkeringsbåsene bliver mindre og bilerne bredere.

3.    Bilkameraet kan sætte arrige billister på plads

’Road rage’ er ikke kun en by i Rusland, men også noget vi ser en stigende tendens til i vores hyggekultur herhjemme.

Vi får mere travlt, og turen fra A til B skal gerne foregå så hurtigt og forhindringsløst som muligt, fordi vi bliver mere og mere utålmodige og stresset.

Utålmodigheden og stress kan fører til at vi ikke kan styre vores vredesudbryd eller styre hvad vi får råbt i trafikken.

Bilkameraet kan i disse tilfælde være med til at sætte en dæmper på situationen, fordi det viser sig, at et synligt kamera får folk til at tænke sig om en ekstra gang.

Der findes desværre tilfælde hvor selv ikke et kamera er nok.